Gratis verzending
vanaf € 50,-
14 dagen
bedenktijd
Het beste assortiment
voor uw werkplaats
Op werkdagen voor 16.00 uur
besteld, morgen in huis
Gratis verzending
vanaf € 50,-
14 dagen
bedenktijd
Het beste assortiment
voor uw werkplaats
Nieuws
 • 09 augustus 2017

  Getest door de techneut: Dreumex Sensitive

  Met de handen werken geeft voldoening. Maar diezelfde handen hebben het zwaar achteraf; kloven, uitslag en uitdroging zijn aan de orde van de dag. Dreumex claimt die klachten op te kunnen lossen met een nieuwe handreiniger voor de gevoelige huid. Werkt dat? Twaalf AMT-lezers namen de proef op de som.
  Lees verder »

 • 08 augustus 2017

  Draadloze elektronische stethoscoopset

  Sommige symptomen zijn niet zichtbaar, maar wel hoorbaar. Ook voor de automobilist. Maar waar komt het vandaan? Dat is vaak niet eenvoudig te benoemen en kan voor een eindeloze zoektocht onder de auto zorgen. Met de draadloze elektronische stethoscoopset (art. STE97215) is de bron snel gevonden.
  Lees verder »

 • 07 augustus 2017

  Balanceren is centreren

  ‘Balanceren is centreren’, luidt het gezegde als we spreken over een goed balanceerresultaat. Opspanhulpmiddelen van topkwaliteit zijn daarbij onmisbaar. Iedereen die banden balanceert heeft er wel eens mee te maken gehad: balanceermachines die niet defect zijn, maar toch niet naar tevredenheid werken. Banden balanceren is in principe geen moeilijke klus. Toch levert het wel vaak problemen op. De balanceermachine krijgt dan meestal de zwartepiet toegeschoven. Ten onrechte. Vaak is er een andere oorzaak: het centreren. Wanneer je niet goed centreert, is balanceren nutteloos. Een balanceermachine kan nul gram aangeven, maar door onjuiste montage op de machine is het wiel nog steeds in onbalans. Een centreerfout van 0,1 mm kan ongeveer 15 gram onbalans per wielkant opleveren.
  Lees verder »

 • 05 augustus 2017

  Hoe & wat: TPMS

  Vorige week meldde de vakmedia dat TPMS het snelst groeiende product is in de aftermarket. Reparatie aan of het vervangen van het Tyre Pressure Monitoring System oftewel TPMS komt steeds vaker voor in de universele werkplaats. Hoe speel je hier als autobedrijf op in en haal je omzet uit TPMS?
  Lees verder »

 • 04 augustus 2017

  Secorüt test trekhaakbekabeling

  Met de vakantieperiode in aantocht is het belangrijk om als werkplaats aandacht te besteden aan het juist functioneren van de trekhaakelektronica. Is de stekkerdoos goed aangesloten, werken alle verlichtingsfuncties en is de stekker in orde? Met de stekkerdoostester en aanhangertester van Secorüt is deze vakantie controle zo gepiept.
  Lees verder »

 • 03 augustus 2017

  Speciaal gereedschap voor radiateuren

  Het koelsysteem veroorzaakt bijna een kwart van alle pechgevallen. De radiateur, een belangrijk onderdeel van het koelsysteem, zal in sommige gevallen vervangen moeten worden. Een overzicht van enkele handige werkplaatshulpjes bij klussen aan het koelsysteem.
  Lees verder »

 • 28 juli 2017

  Kraftwerk gereedschapkoffer 1047

  Als monteur vindt je het vervelend mis te grijpen. Met de Kraftwerk gereedschapskoffer 1047 grijp je nooit meer mis. De koffer is compleet met al het dagelijkse gereedschap wat je bij de hand moet hebben.
  Lees verder »

 • 27 juli 2017

  Verstuivers verwijderen zonder schade met de Laser Z-1729

  Soms is het verwijderen van verstuivers op zijn zachtst gezegd een uitdagende taak. De Engelse gereedschappenfabrikant Laser levert een aantal tools die het monteursleven op dit terrein echt een stuk eenvoudiger maken.
  Lees verder »

Blog archief
loadingLoading...
To Top