Home » Nieuws

Nieuws

MaxScan foutcodelezers en EOBD-diagnoseapparatuur

Betaalbare foutcodelezers en EOBD-diagnoseapparatuur

Een werkplaats kan niet zonder uitleesapparatuur. Met de eenvoudig te bedienen, compacte en prettig geprijsde
MaxScan apparatuur is elke werkplaats weer helemaal up-to-date.
Brede range aan foutcodelezers en diagnoseapparatuur

Dat het communiceren met auto elektronica niet ingewikkeld hoeft te zijn, bewijst toolspecial.com met een serie MaxScan diagnose-apparaten. Ideaal als tweede tester of voor de kleine werkplaats. In de lage prijsklasse is er de MaxScan OE309 die foutcodes wist en leest en ook het freeze frame toont. Een stap verder gaat de MaxScan OE509 die live data laat zien en over grafische weergave beschikt. Speciaal voor VAG-modellen is er de VAGOE707. Deze communiceert met 18 systemen waaronder airbags, ABS en automatische transmissie en stelt de service-interval terug. Ook handig van MaxScan: de OETPMS voor het decoderen van bandenspanningsensoren en de OEEPB voor het ontlasten van de elektronische handrem.

Ontstaan van Maxscan

De MaxScan foutcodelezers zijn ontwikkeld voor auto’s met een EOBD- of OBDII-systeem. Benzineauto’s zijn vanaf 2001 verplicht met EOBD (Eu-ropees On-Board diagnosesysteem) uitgerust, voor dieselauto’s vanaf maart 2003. Auto’s met een EOBD-systeem beschikken over een universele connector; via de eveneens universele MaxScan apparatuur kunnen snel en eenvoudig foutcodes uitgelezen en gewist worden. Amerikaanse auto’s beschikken al sinds 1996 over een OBDII systeem, dat van dezelfde diagnosestekker als EOBD gebruikmaakt en dus ook met elke MaxScan foutcodelezer kan worden uitgelezen. De MaxScan uitleesapparatuur is ontwikkeld voor auto’s met of zonder CAN-bus systeem.  Auto’s van vóór het EOBD-tijdperk werken met een merkspecifiek systeem. Speciaal voor voertuigen van de VAG-groep vanaf 1990 heeft MaxScan de VAGOE707 ontwikkeld. Deze foutcodelezer en –wisser heeft ook de genoemde EOBD / OBDII functies.  

Paradepaardje: OE509

Het paradepaardje van de MaxScan-familie is de OE509. Naast onder meer het lezen en wissen van negen OBDII / EOBD-modes kan de OE509 de monteur zeer behulpzaam zijn bij het opsporen van sporadisch optredende storingen. De OE509 beschikt hiervoor over een live data-functie. De monteur sluit het apparaat aan en maakt een proefrit. Onderweg slaat de apparatuur de data van de diverse sensoren op. Vervolgens kan de monteur de data terugkijken op het duidelijke, grafische scherm en daaruit de mogelijke storingsbron op het spoor komen. De MaxScan OE509 wordt geleverd inclusief een jaar ondersteuning van de telefonische helpdesk van Automotive Academy, hét opleidingsinstituut voor autobedrijven en automaterialengrossiers.

Update ViA internet

MaxScan stelt voor elke foutcodelezer gratis updates via internet eschikbaar. Hiertoe is elk apparaat voorzien van een USB-aansluiting en –kabel. Het uitvoeren van een update verloopt snel en eenvoudig; bij elke foutcodelezer wordt een duidelijke handleiding geleverd. Updates zijn beschikbaar via de website www.maxscan-oe.nl.

TPMS en EPB

Steeds meer auto’s zijn voorzien van een bandenspanningcontrolesysteem. Met de MaxScan OET-PMS (Art. OETPMS) kunnen bandenspanningsensoren geactiveerd worden en kan de sensordata gedecodeerd en vertaald worden. Voor het openen en sluiten van de remklauwen van auto’s met een elektronische handrem is de MaxScan OEEPB (Art. OEEPB): een even handig als onmisbaar stuk gereedschap. 

www.maxscan-oe.nl

Blijf op de hoogte en volg ons op  Volg Toolspecial op Twitter Volg Toolspecial op Facebook Volg Toolspecial op Youtube  

Zoek!
Nieuw bij toolspecial? Meld je aan!

Toolspecial actiemagazine
Toolspecial actiemagazine
Toolspecial actiemagazine
Aanmelden voor de toolspecial